En veldig oransje dag.

DSC_4349

Dette er Karlijn, min nye bofelle siden jeg flytta inn på et stort loftsrom for et par måneder siden. I forgårs feira jeg Koninginnedag (dronningens dag) med henne og to av venninnene hennes, og hun hadde ikledd seg en original «krone» i anledning dagen. Dagen fortona seg ganske likt som 17. mai, bare uten barnetoget, og med oransje effekter isteden for bunad. Vi starta dagen i Goffertpark, der det var et enormt loppemarked og masse, masse folk.

DSC_4369

DSC_4365

Som 17. mai er også Koninginnedag i stor grad en dag for barna. Men jeg fikk inntrykk av at de nederlandske barna var mer aktive deltakere enn norske barn kanskje er på 17. mai – de går ikke bare rundt og spiser is og pølser hele dagen, men er også med å bidra til feiringa ved å selge f. eks. muffins, som de to småjentene her. Andre barn hadde tatt med seg instrumentene sine, og stilte seg opp forskjellige steder for å spille og tjene noen småmynter:

DSC_4457

Vi var så heldige å få overvære en liten fiolinduett!

DSC_4372

DSC_4422

DSC_4398

DSC_4442

På ettermiddagen tok  vi turen til Oranjepop som fant sted i en av parkene i byen, der vi først så et par konserter og spiste flamsk pommes frites.

DSC_4561

DSC_4604

Innimellom konsertene gikk jeg på jakt etter mennesker som hadde stæsja seg med oransje effekter. Det er mange måter å løse dette på – her har jeg samla et lite utvalg.

DSC_4541

DSC_4544

DSC_4552

DSC_4549

DSC_4550

DSC_4535

Barna var travelt opptatte med å samle plastglass de voksne hadde kasta på bakken:

DSC_4538

Så avslutta vi kvelden med det som virkelig gjorde dagen min: stilledisco! Et fantastisk konsept, der DJen snurrer plater på et anlegg som overfører lyden trådløst til et sett hodetelefoner. Dermed ender man opp med en gjeng mennesker som står og danser sammen, og som hører den samme musikken, noe som skaper en liten «boble» som utenforstående ikke kan ta del i. Det var en litt annen atmosfære enn på et vanlig dansegulv, ettersom man følte seg litt mer i sin «egen verden», og dermed kanskje turte å slippe seg mer løs, samtidig som det tidvis brøt ut allsang og synkron klapping. Og det beste var at platene som blei spilt kun var av typen gammeldags dansemusikk – rock, pop, reggae og latino, noe som gjorde at mangfoldet blant danseløvene var stor. Kort sagt, jeg hadde det utrolig gøy, og glemte tida og alle bekymringer. Vi blei der med hodetelefonene på i timevis, helt til beina våre ikke orka mer.

DSC_4605

DSC_4611

DSC_4639

DSC_4628

Reklamer

2 thoughts on “En veldig oransje dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s